Bio-Energetica & Reiki

Reactie van een cliŽnt die ik mocht publiceren:

Ik kan me nog goed herinneren toen ik mijn intake gesprek had bij Hans Hocksenar. Wat was ik zenuwachtig. Ik stond met klamme handen en knikkende knieŽn voor de voordeur. De deur ging open en ik zag een wat kleine man staan. Ik gaf hem een hand en stelde me eigen voor, dat deed Hans uiteraard ook. Ik mocht beneden me jas en tas aan de kapstok hangen en Hans ging me voor de trap op naar boven toe. Boven moest ik mijn schoenen uitdoen en erna mocht ik doorlopen naar de praktijkruimte. Ik kreeg een kopje thee ingeschonken.

Het gesprek begon hoe ik bij Hans terecht was gekomen. Ik vertelde Hans via het internet. Erna moest ik mijn reden vertellen aan Hans wat hij eventueel voor mij zou kunnen betekenen als therapeut. Ik vond het erg moeilijk om mijn 'probleem' aan een onbekend iemand bespreekbaar te maken.

De reden dat ik bij Hans terecht ben gekomen is: dat ik al jaren met een eetprobleem leef en hierdoor al bijna 1,5 jaar geen menstruatie meer heb gehad. Ik was met mezelf al hard aan het werk om van mijn eetprobleem af te komen, maar mijn menstruatie kwam maar nog steeds niet op gang. (Ik ben voordat ik bij Hans terecht ben gekomen al enkele keren bij de huisarts geweest met mijn probleem, maar de huisarts kwam hier ook niet verder mee, omdat alles in mijn onderlichaam in orde was). Ik dacht door met Reiki aan de slag te gaan dat de menstruatie weer op gang zou kunnen komen. Hans wilde en kon iets voor mij betekenen. Ik was er erg blij mee!

Een paar dagen later ervaarde ik mijn eerste Reikibehandeling. Wat was dat een heerlijke ontspannen ervaring! Ik voelde warmte en energie door mijn hele lichaam stromen! Ik ben nu inmiddels 5 maanden bij Hans onder behandeling en mijn menstruatie is inmiddels op gang gekomen! Ik ben er super blij mee! Het is een ontzettend grote beloning!

Ik heb wekelijks Bio-Energetica en aansluitend een Reikibehandeling. Deze combinatie ervaar ik als erg prettig. De eerste weken/maanden waren enorm zwaar voor me. Mijn ontdekkingsreis met mezelf was absoluut geen korte en simpele weg. Maar als ik nu naar mezelf kijk ben ik enorm gegroeid en ben ik enorm trots op mezelf! Ik durf mezelf meer te laten zien en te uitten. Ook ervaar ik dat het leven veel fijner, leuker en gemakkelijker is op de manier hoe ik het nu in zie en zelf de dagen invul. Het is ook zo fijn om de dag rustig op te starten d.m.v. aardingsoefeningen. Ik zie Hans al een fijne therapeut. Hij is vriendelijk, rustig, geduldig, eerlijk, heeft een luisterend oor, helpt me enorm met de dingen waarmee ik (heb) (ge)worstel(d).

Kortom: ik heb een klik en voel me op mijn gemak bij Hans en hij betekent veel voor mij als therapeut. Ik kan goed mijn gevoelens en verhalen aan hem kwijt en dit vind ik erg prettig! Vooral zo nu en dan een compliment te horen te krijgen doet me erg goed! Daar groei ik van! Ook geeft hij me geregeld tips na de behandeling. Soms kan ik er iets mee, soms ook niet. Soms ervaar ik zelf ook wel dat ik een beetje boos op Hans kan worden door een opmerking. Dan raakt hij een gevoelig iets in me, dan komt hij te dichtbij! Maar dan ben ik thuis en denk ik: Ja, hij heeft wel gelijk S……….! Maar op dat moment is het niet leuk om te moeten horen, terwijl het wel de waarheid is wat hij zegt!

Inmiddels ben ik al heel goed op weg en heb ik al veel opgeruimd en schoongemaakt in mijn lichaam. Maar dat gaat niet vanzelf en kan niet snel snel, alles stap voor stap. Mijn levensdoel: mezelf verder ontwikkelen in mijn levensgroei!

S.