De Kleine Trommelaar

De Kleine trommelaar is voor mij een ontdekkingsreis van een jaar geweest, een zoektocht voor het neerzetten van een hartenwens. Lees hieronder hoe het is ontstaan en hoe je de Cd-single kunt bestellen, zolang de voorraad strekt.

Het ontstaan van De Kleine Trommelaar

Onderweg in mijn auto luisterde ik op een dag naar de radio. Het was bijna Kerst en er werd regelmatig een Kerstplaat gedraaid. Ook nu: Little Drummer Boy. De muziek raakte me en er ontstond in mij een wens om het eens lekker te kunnen meezingen. Daar moet je dan de tekst voor hebben. Deze heb ik weten te vinden. Toen ik eens goed naar de tekst ging kijken, kreeg ik helder wat zich daar in die stal volgens deze tekst afspeelde. Een kleine trommelaar, die Jezus geen geld of goed als kado kon geven. Wat hij wel kon geven was zijn hartsgeschenk, door voor Jezus te trommelen. Dan ontstaat de verwondering van de kleine trommelaar toen hij zag dat Jezus instemmend naar hem lachte. Naar hem en zijn trom.

In mijn vertaling geef ik twee verschillende rollen voor drie personen weer. Iedere persoon verhaalt vanuit zijn eigen ervaring in de beschouwende rol van de ouders en de belevende rol van de kleine trommelaar. De vader zet de situatie neer dat hij hoorde van de geboorte van een koningskind. Hij besloot met zijn gezin te gaan kijken. Zijn kind kan daarna niet meer wachten om het woord te nemen, om aan Jezus te vragen of hij voor hem mag trommelen. Zijn moeder ziet dat Maria daar toestemming voor geeft, want het was nog niet zo laat. Er ontstond een zodanig feest in die stal dat zelfs het lam en de stier mee danste toen de jonge trommelaar begon te trommelen. Moeder verhaalt het in haar gedeelte met trots. Hierna wil de trommelaar duidelijk laten weten, wat deze beleving voor hem betekent, voor hem, voor hem met zijn trom.

Er is hierdoor een muzikaal toneelstuk ontstaan en ben ik de uitdaging aangegaan om alle rollen zelf weer te geven, binnen de mogelijkheden van mijn stem als man. Door het veranderen van mijn beleving laat ik vocaal weten wie er aan het woord is en welke beleving er wordt ervaren. Een heuse ervaring voor het trommelaarsgezin en voor mij. Het ontstaan van deze CD is voor mij een prachtige ervaring in het vormgeven van mijn hartsgeschenk. Daarbij heb ik het als een warme douche ervaren dat de mensen die bij deze produktie van wezenlijke betekenis zijn geweest, tot mijn vriendenkring behoren.

Prijs voor Nederland: Euro 5,95
Prijs voor BelgiŽ: Euro 6,95

Bestel de Cd-single als volgt:

Door dubbel te klikken op onderstaande maillink opent u automatisch een nieuwe mail naar mijn emailadres. Geef daarin uw naam en adres gegevens. Ik stuur u een email terug met daarin de betaalgegevens en een betaalkenmerk. Maak het bedrag over naar de aangegeven rekening onder vermelding van het betaalkenmerk. Na ontvangst van het goede bedrag zal de Cd-single aan u worden verzonden.

Email