Bio-Energetica & Reiki

De therapeut:
Mijn naam is Hans Hocksenar, geboren onder het sterrenbeeld weegschaal met ascendant schorpioen in het jaar van de haan 1957.

Mijn levenspad:
Mijn jeugd is gekenmerkt door zeer traumatische ervaringen. De gevolgen hiervan werkten soortgelijke ervaringen in de hand.
Door Bio-Energetica als therapie heb ik me los kunnen maken van de pijn die hiermee gepaard ging. Hierdoor zijn deze ervaringen een waar levensgeschenk geworden. Ze geven me inzicht in veel situaties en zijn een bron van inlevingsvermogen.
Bio-Energetica als therapie is de basis geworden voor het volgen van de opleiding tot Bio-Energetica therapeut. Deze opleiding bood mij de mogelijkheid nog meer van mezelf te ontdekken, me verder uit te zuiveren en verder te groeien. Hierdoor werd het mogelijk op het niveau van onvoorwaardelijke liefde contact te maken met de onmetelijke bron aan energie van het universum.
In reiki heb ik een vorm gevonden om deze energie op aarde te brengen.

Wat kan ik betekenen als therapeut:
Mijn levenservaringen, opleiding en verbondenheid met de bron geven mij krachtige gereedschappen voor healing en analyse. Zij helpen mij in het proces een cliŽnt te volgen op het pad van zijn groei. Van de cliŽnt verwacht ik bereid te zijn dit pad te willen bewandelen. Deze houding is nodig om tot groei te komen omdat bio-energetica niets anders is dan een ontdekkingstocht door je eigen lichaam.
De wijsheid voor het oplossen van de problemen van de cliŽnt is in de cliŽnt zelf aanwezig. Ik ben de gids tijdens de tocht naar deze wijsheid. Reiki gebruik ik hierbij als ondersteuning. Uiteindelijk zal de cliŽnt leren zijn zelfredzaamheid te vergroten en te leven vanuit zijn eigen waarheid in liefde naar zichzelf en zijn omgeving.

Opleiding op het gebied van healing:
Bio-Energetica therapeut (3 jaar) afgerond op 20 juni 1998 bij Ute Hinz (Ganesha) te Malden.
Reiki 1 & 2 resp. op 7 januari en 29 april 2001 bij Arianne Groeneveld (Helios Reiki Centrum) te Heerde.
De Innerlijke lijn ABC training afgerond op 24 november 2001 Bij Agnes Mertens (St. de Innerlijke lijn, Academie voor de wetenschap van de metafysica te Zaltbommel).
LSE (Liefde, Sexualiteit en Essentie) jaartraining gedurende 2003, van Dick en Deva, bij Helios Reiki Centrum te Heerde.
Jaartraining IntuÔtieve Massage gedurende 2005 / 2006 van Margrit Siemerink, school voor IntuÔtieve Massage te Oosterhout GLD.
Basis- en Healing opleidingen gedurende 2006 t/m 2008 bij IntuÔtief Traject te Nijmegen.
De 2 Jarige Readeropleiding afgerond in april 2010 bij IntuÔtief Traject te Nijmegen.
Reader-vervolgopleiding 1 jaar, mei 2011 van IntuÔtief Traject te Nijmegen.
Basistraining Deugdenproject, mei 2012, door Annelies Wiersma.

 Mijn eigen groei blijft gaande door:
- ontmoetingen van concentratie en meditatie.
- Mijzelf in optimale onvoorwaardelijke liefde te houden.